Alla inlägg under december 2007

Av Marie - 9 december 2007 00:00

Innan jag stack i går så sa jag att jag skulle vara tillbaka i Kungälv till utsläppet kl 09,00, klockan var nog så där 12,30 när jag och Kenta dök upp. USCH PÅ MIG.

Vi stannade först hos Juliette och fodrade henne (och alla andra huvuden som var i spannen) med luzern och mineraler. Blev kvar där så länge att hon gick i från oss och tyckte det var nog!! Skönt att hon landat och börjar trivas där.

Väl i stallet blev det i ordningställande av mat och boxar och sen fika. Efter det gick vi och hämtade våra damer och Kenta ville hemskt gärna rida i manegen, så så fick det bli. RW testade Kenta nått grymt och jag sa till honom att nu får det för f..n vara bra, visa att du ska bestämma denna lilla stund som du begär. Sagt och gjort, Kenta hämtade spöet och efter några bocksprång och bakuter så pinnade hon på som den värsta.

Labbis gick så himla bra! Hon är en sådan ängel, bara dansar fram och och försöker sitt yttersta och tycker det är roligt!

Gud så härligt med en glad 30-åring!!!

Av Marie - 8 december 2007 00:00

Hade ju lovat Annelie att jag skulle fodra, problemet var att jag glömt mobilen i jackan och när jag kom ner i köket satt Ulf, Anneli och Toini där och var färdig med frukost, klockan var 08,30, OPS!

Så var det dags för den timmes långa utsläpps proceduren, vilket går lite fortare när man är två. När alla utan mina egna var ute, fick dom stå på gången och bli ordentligt borstade och ompysslade, kom sen ut i hagen, rena och fina. Nåväl för en kvart i alla fall.

Mockade och fixade med mat och åkte med Annelie till Odal, släppte av henne vid stallet igen och åkte ner till Juliette. Dom hade fått en ny hage att tillgå, där hon gick och strosa. Hon kom så fort hon såg mig och vi gossade jättelänge, dock med Beuty hängandes i jacka och grimma. Grabbarna höll på att städa innergården för hästarna och Oscar kom och hälsade på alla hästar. Försökte få i Juliette lite luzern, men det blev pannkaka när alla andra själklart också skulle ha. Dagarna går fort i Kungälv och efter lite fika var det bråttom att rida ut, innan det blev mörkt. Tog in damerna och red RW med Labbis på släp. Uppför den branta backen bar det och märkte att mina fina ladies inte ville gå i leran, så upp på berget och Labbis stöp. Det var dock ingen fara med henne och vi fortsatte. RW ville inte gå i leran alls och hoppade över små vattenpölar. RW skulle prompt gå och titta på allt annat och Labbis var flera meter före oss hela vägen. När vi vänt så bytte jag häst och gud vad lugnt och skönt det blev. När vi var tillbaka hjälpte vi in med alla hästar och sen åkte jag till svärmor, där hundar och man var.

Av Marie - 7 december 2007 22:22

Helgen har avlöpt fint, damp ner på Marieberg kl 18,00 i fredags med en skål med gräddsås. Gick in i stallet och ropade lite försiktigt på tjejerna, INGEN REAKTION! Kom fram och titta ner i luckan till Labbis som mumsade ensilage och sa tyst "Hej snuttan", Att inte huvudet fortsatte några meter förbi kroppen i den farten och ett vrålande från lungorna, hon hade saknat mig, blev nästan rädd ett tag där. RW reagerade nu också och under ett par minuter var det världens slagsmål om mattes uppmärksamhet, kände mig som en pingis boll emellan dom.

Så bytte jag om till lite mer julbords kläder och kollade vad brudarna gjorde, det var så där en 18st i köket på 2x2 meter, jag ställde min sås och gick tillbaka till hästarna. Tog ut dom i manegen, tänkte att det skulle vara mysigt att rulla sig, men det var bara RW som fick ro till detta. Labbis skulle vara i mattes ficka för godis. Det måste vara svårt att vara beroende och inte få något på 4 dagar, fast jag vet att Annelie är lite små förälskad i Labbis och "särbehandlar" henne något, som med tistlar i manen osv, så tror jag INTE att hon smyger en godis i munnen på henne.

Julbordet kom så igång, med 50 personer och MYCKET mat, det fanns till och med mat från afrika, som Jessicas man lagat.

Senare blev det lucia tåg och lite gymkhana att titta på. Runt 22-tiden drog sig alla barn och familjer sig hem, vi som blev kvar var Karin som diskade, Annelie som torkade och jag som fyllde på disk till Karin. Vid tolvtiden drog sig Karin hem till gubben och jag och Annelie satt och pratade en stund (Oj, klockan blev 2)

Av Marie - 7 december 2007 10:02

Jag längtar efter mina hästar så det gör ont. Har varit duktig flicka och stannat hemma tisdag, onsdag och torsdag för att försöka ta det lugnt och få andas, som var meningen med att ta ett häst uppehåll. Men gud så svårt!

Har ringt och tjatat på stackars Annelie, hon har det inte lätt med mig ringandes.

Men idag efter jobbet bär det av. Kenta ska på lyxigt julbord på Ronnum herrgård, jag ska på ett bättre! Stallets julbord, vi blir 50 pers och ska få se de mindre tjejerna i gymkhana, dom har tränat hela veckan. Ringde Karin och frågade vad jag skulle ta med mig till julbordet och fick ansvar över grädd såsen till köttbullarna. Toppen, hittade ett paket med pulver sås, fick ringa Kenta, han fick köpa fler och i går stod jag vid spisen!!

I morgon är det Toini träning, så jag ska rida ut med mina älsklingar! Hoppas att Juliette mår bra också, kan inte klockan gå lite fortare. .

Av Marie - 5 december 2007 17:19

Det är Blixten och Ellen

Jag och Redwind

Marie och Highstock

Av Marie - 4 december 2007 09:43

I fredags kväll var mina nerver på utsidan och Kenta gick och skrev lappar med fördelar och nackdelar med att ha 4 hästar hemma eller 4 hästar i Kungälv.

Lördagen kom efter en lång natt utan så mycket sömn. Så kom även Roland. Han ledde Redwind, jag Labbis, Kenta Juliette och Ellen med Blixten. Jag hade ingen aning om hur det skulle gå, men trodde nog att alla skulle gå rätt på. Rw gjorde det, Labbis gjorde det, Blixten också, men sen var det stopp. Juliette vägrade gå på! Hon har problem med lemmen, hon kan inte förstå att man gå gå på något ovanför mark. Vi stod länge och försökte övertala henne, vänligt men bestämt. Till slut koppla hon bort sig alldeles och man hade ingen kontakt med henne. Då höll Kenta i grimman, Roland stod och putta i rumpan och jag flyttade ben för ben och efter en svettig halvtimma var hon på.

Väl framme tog vi av Juliette först, nere vid lösdriften. Ulf och Annelie var redan där. Jag orkade inte se när Juliette kämpade sig in i flocken och fick helt enkelt stänga av mina känslor. Väl vid stallet hade de andra redan tagit in dom andra 3. Annelie hämtade ensilage och Labbis var lycklig. Efter en kopp åkte jag och Kenta och Ellen till tre hästar och köpte spån till dom och hittade ett bett till Blixten.

Senare åkte Kenta ner till Juliette och berättade den goda nyheten att hon stod med mamma och lilla syster och åt i hö bingen. GUD VAD SKÖNT.

Jag red Redwind lite med Labbis på släp i manegen, så dom fick röra sig lite, Ellen red Blxten. Sen släppte vi lös alla tre där inne och hej kom och hjälp mig vilket liv det blev! Blixten var som tokig och brudarna också. Rullade runt och slängde sina lurviga så taket var på väg att ramla in. På kvällen stod Juliette inne i hallen med Turfan som tröstade henne.

På söndagen red jag bara Redwind, efter jag hjälpt Annelie in med alla 27 hästar. Hon var lite stressad över att vara själv i manegen men lugnade ner sig snart. Annelie hade släppt dom i hagen bakom paddocken och när vi tog in dom fick vi stå i en timma för att få ur alla tistlar/kardborrar som satt i man o svans. Samma sak i går, men dock lite färre. Då red jag Labbis först och vad fantastiskt det är att grunderna sitter så klockrent. Det blev ett kortare pass men med perfekta övergångar och öppnor och slutor dansades fram. Galoppen var stark och bärande och hundarna som fick vara med lösa tjöt för fulla hus. När det var RW:s tur fick dom vara instängda i hennes box och hon var avslappnad och fin, fram till Kenta kom in med hundarna i släptåg. Dom fick snabbt vända! RW gjorde jättefint i från sig och är en fröjd att rida. Kenta hoppade upp en sväng men det funkade inte alls. Hon testade honom hela tiden och försökte till och med få av honom. Det är nog dags för husse att börja rida igen. Hemma sent efter goda pannkakor som Annelie lagade åt oss. Katterna har väl inte varit jätteglada på oss, men dom överlever!

I går var det bättre med Juliette, hon går med mamma, lillasyster Zebelina, Beauty och Turfan. Hon fick en spann vatten (som hon ratade), hö och lusern, som hon glatt åt upp. Mamma Fanny kliade henne och jag myste.


Presentation

Omröstning

Döper du dina bilar?
 Ja
 Nej
 Vaddå, det är en bil!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards