Alla inlägg under augusti 2007

Av Marie - 12 augusti 2007 00:00

I dag har jag varit fru Pedersen i ett helt år! Gud vad dagarna går fort och livet förändras!

Men ska vi fira detta!?? NEJ! På ett sätt tycker jag det är väldigt tråkigt och på ett annat sätt så bryr jag mig inte så mycket! Har någon under dagen grattat oss!?? Nja, förutom min mamma och Kentas mamma som kom i håg det själva så har gratulationerna varit väldigt få och endast efter att vi nämnt det! Dagen var enkelt redan planerad, först till kära Marieberg, där papper skrevs och pengar betalades, Det var Caramias nya ägare som gjorde upp affären med Mariebergs gård! Hon kommer att få det toppen fint uppe i Mölnlycke hos sin nya familj, där förste kompisar kommer bestå av en islandsvalack och en shettis. Hon kommer också få träffa min gode vän Dennis Hallberg som kommer för att hålla ridlektioner där var 14:e dag! Under tiden detta gjordes följde Kenta med den gode Ulf till den superbda affären Bauhaus för inhandlinga av färg till det ännu icke målade huset. Bilder får komma på detta med!!

Vidare sen till Aina, där kakor, kaffe. tårta och ett parti med "finns i sjön" utspelades. Blev kvar ett bra tag, dock syntes inte herrn i detta hus till nämnvärt då det dagen innan hade varit något som kallas kräftskiva. Bröder är lika. . .

Kvällningen kom av bar det till . . . Marstrand. Pappa satt och kolla på en suddig kanal ett när vi knackade på. Inget ont anade vad vi egentligen skulle dit och sova för . ..

Av Marie - 11 augusti 2007 00:00

Denna veckan har det inte hänt så mycket egentligen. Jag har mockat ur och rengjort alla boxar. Vi har bytt nockpannor på stall taket och målat eterniten med asfalts färg, eller vad det heter. Hängrännan har också blivit uppfräschad. Linda har ridit Redwind nästan varje dag och Kenta har tränat lite med Juliette. Jag och Labbis har mest gosat och tagit det lugnt.

Idag fyller Kentas mamma Aina 61år, vi ansåg oss hålla på med lite många projekt just nu, så vi sa att vi grattar henne i morgon. Har gjutit en trapp så man enklare kommer in i hö förrådet, kort får komma snart.

Av Marie - 7 augusti 2007 00:00

Idag var Maria här igen och gav mig och Labbis massage. Båda var bättre och det gjorde inte så ont på någon av oss!

Av Marie - 5 augusti 2007 15:09

.. att Kenta bakfull och vi andra även jagade kossor i dag!! De skulle flyttas till ett annat bete!

Av Marie - 5 augusti 2007 00:00

Vaknade tidigt efter alldels för få timmar med sömn. Kenta hade vaknat ännu tidigare insåg jag när jag förstod att han ockuperat toaletten. . Stackars Kenta!! Det blev ändå bara 2 glas vin, 3 öl och en snaps, men ändå så dålig!

Jag stack i väg för att visa Caramia för en trolig köpare. Passade även på att visa de andra snuttungarna!

Tillbaka och hämtade Kenta som var tacksam över soffliggning resten av dagen!

Av Marie - 4 augusti 2007 00:00

Idag stack vi till Marstrand efter Kenta äntligen gått på semester. Väl där, hann vi med varsin av pappas öl och åkte sen över till ön. Träffade på lite goda vänner, Siri och Eiwe blev glada att se oss, Nilsfeldt och Rugge. Vi åt 2 rätters på Högvakten, men för notan som slutade på 780:- för 2 glas vin, varsin köttbit, var det inte värt pengarna!! Sen gick vi för att umgås lite med Nilsfeldt o co. Gick efter en kort stund vidare till Maritim som hade live uppträdande, Dessa unga grabbar var skit duktiga! Klockan gick och jag hade skitskoj, tur att Kenta inte skäms SÅ mycket när jag drar i gång mitt dansande. Det var efter att jag fått en hel öl över mig och Kenta fått höra att grabbarna som satt där och drack bärs, hade haft honom som ledare på fritidsgården som vi förstod att det var dags för oss äldre att smyga hem. SYND att Oscars har stängt, vad roligt livet var när vi höll i gång där!! På färjan på väg hem fick jag snabbt som attan hoppa ur Kentas knä, för att inte bli mosad av Niklas som slängde sig i det! Han var överlycklig att se Kenta och följde med oss hem för att sitta på trappen och tjöta. Till slut fick vi knuffa hem honom då klockan började bli 4 på morgonen.

Av Marie - 3 augusti 2007 17:29

Iadg var det dags för gulliga högdräktiga Carin Hillengard att försöka lära oss ridande bönner något, tyvärr efter inte helt perfekta lastnings träningar och nattens dröm var jag själv inte med till häst, kameran fick åka i stället.

Här är lite härliga bilder: Juliette höll mig sällskap till frukosten i morse

Av Marie - 2 augusti 2007 00:00

Idag bar det av till Marstrand och pappa. Ulla-Britt var också självklart där! Efter kaffe kom bror min med en skara, Ninne och Theo så klart men också Ninnes kusin, Ulle, hennes man Niklas och deras Ella. Det blev som vanligt med barn (tycker jag som bara träffar sådana ibland) ganska stimmigt och ståhej. Efter dom åkte över, kom pappsen sig upp på taket, fick med sig en bit av skorstenen i handen, när han skulle hålla i sig för att säkra sina steg. 2 st tak pannor gick också sönder, men täppt till med takpapp runt skorsten blev det ändå. Jag kom på den utomordentliga iden med att hissa upp nya takpannor i ett snöre till pappa, då stegen och taket var alldeles för högt upp i luften för min smak, men den iden var det någon som tyckte var dålig, så istället ner, hela vägen från taket,säkert 50 steg stege, en panna i famnen och upp. Så gick den sönder, ner hela vägen och upp med en ny, ner hela vägen och upp med den sista. Jävla rännande på denna förbannade stege!!. Efter en äkta italiensk lunch, så var det dags för fönster målning och hemåt på kvälls kvisten kom då nicandersson familjen. Duktiga Theo hade traskat hela den långa och branta fästningsbacken helt själv, dock hade han efter halva vägen bett pappa Micke om bär hjälp, men då den stränga herr Nicander svarade den lille 4-åringen, "Att ska du upp och kolla på kanonerna, får du traska själv" sagt och gjort, denna nästan nu, man i mina ögon gick själv!!

Vi mötte upp dom på kaj, jag och Ulla-Britt som inte hade målarfärg på näsan. En glass fick jag tjuvat till mig på pappas peng och snörena med hundarna slapp jag hålla. Lilla Ella och Theo hjälpte så glatt till med Ebba så!

Nu orkar jag inte skriva mer, hem kom jag, sent blev det. Kenta börjar bli förkyld! I övrigt trött. . .  

Ovido - Quiz & Flashcards