Alla inlägg den 21 mars 2010

Av Marie - 21 mars 2010 07:43

Så, resan dit och resan hem gick bra. Hela vägen dit stod RW som ett ljus. På vägen hem fanns det stunder hon tyckte vi skulle vara framme, men det är nog som Kenta sa, hon vet att då händer det något, hon vill reta gallfeber på mig. Vad hon gör är inte mer än att hon gungar mot bommen fram och viftar och slår med frambenen. Men det blir inte så enkelt att köra då!


Första lektionen blev det öppnor och slutor i alla gångarter med mycket fram o ner, så att det funkar. Här måste tränas mer! Det är som Christoffer säger, det är lätt att rida i en kort form, men svårare att få det bra i fram o ned, och detta måste funka. Fick en aha upplevelse när han säger att från böjning, gå stegvis in i en öppna, känn var bakbenet har sitt rätta steg och placering. Tillbaka till böjning innan du byter skola. Det e så lätt att man sitter och bara placerar om till en sluta, bra att komma i håg att gå tillbaka till böjning och sakta över till en sluta och känna var placeringen blir rätt (hur mycket tvärning). Sen provade vi de halva stegen och RW visade sina levader och terra terr ansprång för Christoffer, vilket jag sen tyckte var bra, för då kunde ju han ge oss nyckeln till att slippa detta. Vi fick till några bra halva steg när jag gjorde rätt!


Andra lektionen var mer samling och mer halva steg och jag tyckte nog att det satte sig lite bättre i bakhuvudet på både mig och RW, hur vi ska tänka så vi inte går direkt till piaff och RW inte ska spänna sig. Sen kollade vi lite mer på galoppen och återigen fick RW och jag visat våra problem och Christoffer hittade lösningar! Vårt aber är vänster galopp,, alltså fatta vänster galopp.


Christoffer tyckte RW var trevlig och sa att vi kan vara säkra på att hon är welsh cob, både utseende och temperament.



Vi var hemma vid 19,00 och lade oss 20,30, trötta...  

Ovido - Quiz & Flashcards