Alla inlägg under maj 2007

Av Marie - 3 maj 2007 21:46

Idag fick jag äntligen ridet!!

Först stack jag ut en sväng med Red wind på släp, lite brall blev det på traktor vägen, fick ridet Labbis i lite slutor i trav och när vi kom tillbaka fick Labbis gå på gräsmattan medan jag tränade redwind på min nya grusplan!! Hon funkar fint i sluterna och öppnerna nu, ttraven blir ju lite tungt för henne men hon kämpar på, det är ju inte lätt när man har 150kg övervikt att bära på! Men hennes utspel med brallningarna som kommer så fort mina vikter och hjälper liknar en galopp fattning förstår jag inte. . . Bad henne om ganska mycket samling precis intill piaffen och idag för första gången visar hon lite stress och försöker komma undan lite grann, gick ner på backen och bad henne igen, DÅ SLOG HON MOT MIG! Aja baja!! Efter vi blivit kompisar igen och jag bett henne om ursäkt för att jag krävde för mycket var hon allt sur en bra stund på mig! Men senare på kvällen var det glömt! Tur att inte alla hästar är så långsinta som Labbis!

När Kenta kom hem var det bara att sätta sig i bilen och köra skiten till bonnen och som vanligt blev det en lång pratstund!! Väl hemma igen var vi helt slut!

Av Marie - 2 maj 2007 22:34

. . . annars hade jag också fått hjälpa till när 36 ton grus kom från Mellerud 06,45. Stackars Kenta som behöver 2 timmar på sig att vakna fick glatt stiga upp tidigt för att hinna med kaffe, hästarna och promenad med hundarna. .

Väl hemma efter jobbet tog jag det lugnt, med kaffe tills Kenta kom hem och grannen Kalle med stora traktorn, sen var det fram med spade och kratta. Vid halv tio tiden var det klart, inga hästar blev ridna idag heller, usch

Men våran rådjursbock Balder var och hälsade på!

Av Marie - 1 maj 2007 22:00

Efter denna långa bilburna helg hade det varit skönt att sova ut, men som vanligt vid lediga dagar vaknade både jag och Kenta vid 07,00. Kaffe på altan i solen, mata hästarna och sen var det i gång med målning av vindskivorna till hönshuset. Klockan gick och vi väntade på att tjejerna Alice och hennes kompis skulle komma och rida hästarna en stund, men ingen dök upp. Håkan ringde och meddela att det blev tajt med tid för dem.

Då var det bara för mig att sätta sig i bilen och åka till Juliette. När jag kom dit fick jag världens chock! Var är min lilla bebis!? Kan det vara den där med HELT VIT kropp och brunt huvud och ben med svart man och svans? JO, nu har hon ändrat färg igen!!! Vacker som den vackraste! Som vanligt var det väl roligt i si så där 15 min att "mamma" kommit, sen var det bara de andra som ville umgås, ALLT ÄR SOM VANLIGT! (Nästan) Chopin hade tagit sig över till kossorna och åt deras ensilage, hur skulle jag få tillbaka honom!? En hingst på snart ett år som är nästan 145cm hög, har grimma men aldrig blivit ledd! Försökte fösa över honom men han vågade inte studsa över det lilla  grinden  på 20cm. Sen stack han ut i stora ko hagen och betade lugnt tills alla stona utom mamma Sussen och Amie gick ut på fältet. Då hittade jag en öppning mellan hagarna och hade det inte varit för den dumma tråden som gått sönder och låg i vägen, hade detta gått fort, men ack nej, den fick jag ju flytta på för herrn, sen gick det med väldans fart till mamma som gnäggade, MAMMA GRIS!

Väl klar här, bar det upp till gården, för att kolla in Annelies nya hästar, en kallblodshingst på 10 år och ett varmblodsto med toppstam på 6år. De behövde verkas!!!! Sen drog vi av framskorna på Xeres och det kan jag säga att drogad när dom kom på måste han varit!! Men han skötte sig toppen bra! Dom har varmskott och tyckte nog att skon skulle brännas in i sulan också!???? Hade detta varit ett svenskt halvblod hade jag inte räknat med något annat än att den skulle vara block halt!

Hem igen, då var Kenta halvägs klar med taket på lillstugan, det var bara med min höjdskräck upp och hjälpa till.

Sen blev det inte mycket mer än att äta, gå promenad med hästarna och hundarna.


Av Marie - 1 maj 2007 10:33

Detta var inget jag hade tänkt. Men, men


Bilder från vårt bröllop och vår häst Juliette


Presentation

Omröstning

Döper du dina bilar?
 Ja
 Nej
 Vaddå, det är en bil!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards