Alla inlägg under april 2008

Av Marie - 8 april 2008 00:00

Det är så roligt att kunna kommunicera med djuren telepatiskt, av någon anledning har det också nu satt i gång ordentligt.


Tyvärr så lyssnar jag inte tillräckligt på mina egna, utan följer snällt andra människors synpunkter. Sen hästarna kom till Kungälv i november och fick stå inne, har ju Labbis haft problem med sin otroligt tjocka päls, hon har ju svettats och kliats. Värme utslag trodde alla, rakade henne så mycket jag vågade och har borstat och kliat henne så fort jag kunnat. I lördags fick jag tummen ur och åkte och hyrde en klippmaskin. Då skär inte var så bra, tog det en hel evighet att klippa någonting och jag upptäckte att det sprang runt lus i pälsen, de kom fram när pälsen åkte av. PANIK, tillbaka med klippmaskinen och iväg och köpte en ny, egen. Gjorde väl inte Kenta så glad, men thats life, pengar är det ända vi har (NOT)

Rakade hela stackars Labbis och på med täcke, ner till huset där Kenta stod startklar med Dermocan, varmvatten i slang från duschen och svamp. Vi 3 måste varit en underbar syn, runt springande allihopa med schampo flygandes runt. Labbis fattade ju självklart att vi skulle hjälpa, men det e inte lätt att stå still i några grader varmt, kall vind och nyss fått av hela tjocka pälsen och så duschas på detta!!

Snabbt på med tjock yllefilt och in i boxen med hö. Någon timme senare fick hon uppspelt springa ner på ängen och rukka sig, rulla sig, rulla sig. Som alltid när hon blivit rakad, tycker hon att hon är inte en dag över 3 år och snyggast i världen, de andra två var inte sena att hänga på!


Nu efter mycket läsning på nätet och pratat med veterinärer, vet vi att

1) Det behöver inte smitta (har kollat, ingen annan har det)

2) Hon har fått det pga ålder, immunförsvar och päls

3) Hon tål Tigrus, vilket vi sprayat henne och täcken med och lusen DÖR!

Hon tål inte Switch, vilket annars är positivt mot lus, med ca 3-4 veckors mellanrum ska man ta detta.

Dermocan schampo för hund och katt kan man använda, den tålde hon också. Då är det enligt anvisning, skölj, schamponera, låt verka, skölj noga och sen likadant en gång till.

Förr i tiden elda man enris, sprang nakna och använde malört. Jag hade tänkt kolla det sist nämnda om hon inte tålt Tigrus sprayen.


Mycket händer här och mycket ska hända. Lovar att inom kort sätta in lite nya bilder, på paddocken mm


See ya

Av Marie - 6 april 2008 11:13

Av Marie - 3 april 2008 10:48

Presentation

Omröstning

Döper du dina bilar?
 Ja
 Nej
 Vaddå, det är en bil!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards